Dit zijn de mooiste kloosters op Zakynthos

Ben jij op zoek naar rust, bezinning en prachtige architectuur? Dan is het Griekse eiland Zakynthos dé plek voor jou. Dit prachtige eiland, gelegen in de Ionische Zee, staat niet alleen bekend om haar adembenemende stranden en azuurblauwe wateren, maar ook om haar vele kloosters. Als je Zakynthos bezoekt, mag een bezoek aan deze kloosters zeker niet ontbreken. In dit blog kun je meer lezen over de mooiste kloosters op Zakynthos en waarom deze een bezoek waard zijn!

Waarom zoveel kloosters op Zakynthos?

Zakynthos telt maar liefst 60 orthodoxe kloosters, verspreid over het hele eiland. Dat is opvallend veel voor zo’n klein eiland. Dit komt door de rijke spirituele geschiedenis van Zakynthos. In de middeleeuwen was Zakynthos namelijk een belangrijke plek voor het orthodoxe geloof. Het eiland diende als toevluchtsoord voor monniken die op de vlucht waren voor de invallen van de Ottomanen. Deze monniken gaven het eiland een spirituele atmosfeer, waardoor er steeds meer kloosters werden gebouwd. Daarnaast was het vasteland van Griekenland in die tijd bezet door de Turken, waardoor veel Griekse orthodoxe monniken naar Zakynthos vluchtten en zich hier vestigden. Hierdoor groeide het aantal kloosters op het eiland en werd Zakynthos een belangrijke religieuze bestemming.

De mooiste kloosters op Zakynthos

1. Panagia Skopiotissa klooster

Het Panagia Skopiotissa klooster, ook wel bekend als het klooster van de Maagd Maria, behoort tot de mooiste kloosters op Zakynthos. Dit klooster is gelegen op een heuvel in het dorp Anafonitria, in het noorden van het eiland. Het klooster is gebouwd in de 15e eeuw en is volledig witgekalkt, wat het een sprookjesachtige uitstraling geeft. Vanaf de binnenplaats heb je een prachtig uitzicht over de Ionische Zee en het omliggende landschap.

In het klooster is een museum gevestigd waar je meer kunt leren over de geschiedenis van het eiland en het klooster. Ook is er een kleine kapel waar je kaarsen kunt aansteken en een moment van bezinning kunt ervaren. Het klooster staat bekend om haar prachtige fresco’s en iconen, die je kunt bewonderen in de binnenruimtes van het klooster.

Adres: Zakynthos 291 00, Griekenland

2. Moni Evangelistrias klooster

Het Moni Evangelistrias klooster, ook wel bekend als het klooster van Agios Andreas, is gelegen in het dorp Vasilikos, aan de zuidoostkust van Zakynthos. Dit klooster is gesticht in de 16e eeuw en is het grootste en belangrijkste klooster van het eiland. Het klooster heeft een prachtige ligging, omgeven door groene heuvels en met uitzicht op de zee. Een hoogtepunt van dit klooster is de indrukwekkende kloosterkerk, die is versierd met prachtige fresco’s en iconen. Ook de binnenplaats van het klooster is een bezoek waard, met haar mooie tuinen en fonteinen. In het klooster is een museum gevestigd waar je verschillende religieuze voorwerpen en kunstwerken kunt bewonderen.

Adres: Moni Evaggelistrias 370 02, Griekenland

3. Moni Anafonitria klooster

Het Moni Anafonitria klooster, ook wel bekend als het klooster van Panagia Anafonitria, is gelegen in het gelijknamige dorp Anafonitria, in het noorden van Zakynthos. Dit klooster is gesticht in de 15e eeuw en is een van de oudste kloosters op het eiland. Het klooster is gebouwd in Byzantijnse stijl en heeft een prachtige ligging, te midden van een groen bos.

Het hoogtepunt van dit klooster is de kerk die is versierd met indrukwekkende fresco’s en iconen. Ook is er een klein museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van het klooster. Daarnaast is er een winkeltje waar je lokale producten kunt kopen, zoals olijfolie en honing.

Adres: Anafonitria monastery, 290 91, Griekenland

Aanbieding naar Zakynthos?
Tui

Op dit moment zijn er 65 vakanties beschikbaar.

9,1
4.55/5
Logo Suntip

Suntip

Op dit moment zijn er 66 vakanties beschikbaar.

8,9
4.55/5
Corendon
Corendon

Op dit moment zijn er 71 vakanties beschikbaar.

9,4
4.55/5

Eliza was Here 

Op dit moment zijn er 48 vakanties beschikbaar.

9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De Vakantiediscounter

Op dit moment zijn er 82 vakanties beschikbaar.

8,9
4.55/5
Sunweb

Op dit moment zijn er 63 vakanties beschikbaar.

9,4
4.55/5