5 redenen om een VPN te gebruiken op je volgende vakantie naar Zakynthos

Een vakantie naar Zakynthos is een droomvakantie voor velen. Even helemaal ontspannen bij één van de vele prachtige stranden, genieten van het heerlijke Griekse eten, de fijne sfeer en al het andere moois dat het eiland te bieden heeft. Als je je koffer inpakt, dan zal je waarschijnlijk je zonnebrand niet vergeten, maar wat ook heel belangrijk is om mee te nemen op je droomreis naar Zakynthos, is je VPN.

Een VPN (Virtual Private Network) is namelijk essentieel om online veilig te blijven, helemaal op een populaire vakantiebestemming zoals Zakynthos. In de zomermaanden zijn cybercriminelen op populaire vakantiebestemmingen namelijk niet aan het ontspannen, maar maken ze juist overuren. Ze maken gebruik van de vele openbare wifinetwerken en achteloze vakantiegangers om zoveel mogelijk gegevens te stelen.

Maar veiligheid is niet de enige reden dat een VPN een must is op je vakantie, hieronder hebben we de 5 redenen op een rijtje gezet waarom een VPN net zo belangrijk is als je zonnebrand als je naar het zonnige Zakynthos op vakantie gaat.

1. Toegang tot alle Nederlandse content

Als je onderuitgezakt zit op je strandstoel of in de avond in bed ligt, wil je waarschijnlijk graag je series of films kijken. Maar het aanbod dat in Nederland beschikbaar is, is niet per se beschikbaar in Griekenland. Met een VPN omzeil je deze blokkades, omdat je je IP-adres kan veranderen, zodat het lijkt alsof je tablet, mobiel of telefoon zich nog ‘gewoon’ in Nederland bevindt. En dat terwijl je onderuitgezakt van een cocktail zit te genieten op een prachtig Grieks strand. Het beste van beide werelden dus!

2. Veilig internetbankieren

Waar je ook bent, je wilt altijd de mogelijkheid hebben om je bankzaken te regelen. Maar dit moet uiteraard wel op een veilige manier gaan. Inloggen op je bankaccount op een openbaar wifinetwerk is eigenlijk nooit een goed idee, maar vaak worden wifinetwerken van vakantiehuisjes en hotels niet veel beter beveiligd.

Cybercriminelen weten dit en maken hier handig gebruik van. Door een VPN te gebruiken zijn jouw IP-adres en gegevens onzichtbaar, waardoor je hackers geen kans geeft om je bankgegevens te stelen.

3. Vermijd prijsdiscriminatie

Veel websites passen hun prijzen aan op basis van de locatie van waar je telefoon zich bevindt. Vooral hotels, luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties kunnen hier een handje van hebben.

Dit betekent dat je voor dezelfde dienst of hetzelfde product meer moet betalen, alleen omdat je je in een ander land bevindt. Met een goede VPN kun je dit voorkomen door je IP-adres te wijzigen naar een locatie waar de prijzen lager zijn, waardoor je mogelijk betere deals krijgt en geld bespaart.

4. Privacy en anonimiteit

Steeds meer mensen maken zich zorgen over hun online privacy. Dat is ook niet zo gek als je ziet dat ons hele leven zich steeds meer online afspeelt. Socialmedia-accounts, bankzaken en het lezen van nieuws: alles wordt tegenwoordig online gedaan. Bedrijven verzamelen cookies en gebruikersgegevens over je om je reclame op maat aan te bieden. Dus als je op vakantie zo privé mogelijk op het web wilt surfen, is een VPN dus dé perfecte oplossing.

5. Veilig gebruik van wifinetwerken

We hebben het al even aangestipt, maar openbare wifinetwerken zijn niet goed beveiligd. Het is handig voor jou, als gebruiker, om zo in één klik in te loggen. Maar dit betekent helaas dat cybercriminelen die je gegevens willen stelen dat ook makkelijk kunnen doen. Dat is ook altijd de reden dat een (goed beveiligd) bedrijf een ander wifinetwerk gebruikt dan zijn bezoekers. Maar met een betrouwbare VPN kan je openbare wifinetwerken ook veilig gebruiken, zonder je zorgen te maken over je privacy of veiligheid.

Aanbieding naar Zakynthos?
Tui

Op dit moment zijn er 65 vakanties beschikbaar.

9,1
4.55/5
Logo Suntip

Suntip

Op dit moment zijn er 66 vakanties beschikbaar.

8,9
4.55/5
Corendon
Corendon

Op dit moment zijn er 71 vakanties beschikbaar.

9,4
4.55/5

Eliza was Here 

Op dit moment zijn er 48 vakanties beschikbaar.

9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De Vakantiediscounter

Op dit moment zijn er 82 vakanties beschikbaar.

8,9
4.55/5
Sunweb

Op dit moment zijn er 63 vakanties beschikbaar.

9,4
4.55/5