7x de beste kindvriendelijke hotels van Zakynthos

Ben je op zoek naar een leuke vakantiebestemming waar je samen met je gezin kunt genieten van zon, zee en strand? Dan is Zakynthos zeker een aanrader! Dit prachtige Griekse eiland staat bekend om zijn heerlijke klimaat, prachtige bezienswaardigheden, azuurblauwe wateren en gezellige sfeer. Op dit eiland zijn verschillende hotels waar je uit kunt kiezen, maar waar kun je het beste verblijven als je met je kinderen op vakantie gaat? In onderstaand blog kun je alles lezen over kindvriendelijke hotels op Zakynthos en waarom dit een goede keuze is voor jouw gezin. Ook hebben we een interessante top 7 voor je samengesteld!

Tragaki, Zakynthos

5/5
Dit resort is in Tregaki is ideaal voor gezinnen met kinderen. Het heeft een privestrand dat gelegen is in een baai. Ideaal natuurlijk omdat hier geen vreemden kunnen komen, bovendien is een baai natuurlijk ideaal om je kinderen goed in de gaten te houden. Bij dit hotel vind je en minibar, een speeltuin en je kunt er ook tennissen. Voor de volwassenen is er een Spa center, zijn er 3 bars en kun je er met het hele gezin eten. Ideaal gezinshotel dus!

Vanaf € 790,00

Laganas, Zakynthos

5/5
Hotel Galaxy in Laganas bevindt zich direct aan zee, ideaal om lekker vaak met je kinderen op het strand te vertoeven, zonder dat je hiervoor ver hoeft te reizen. Het dorp Laganas is op loopafstand, je vindt hier veel leuke terrasjes waar je overdag wat kunt drinken en er zijn heel veel winkeltjes. Dit is een all inclusive hotel, wat natuurlijk ideaal is voor gezinnen. Niemand hoeft te koken, de bedden op te maken of schoon te maken. Lekker veel tijd voor elkaar dus. Er is een kidsclub en je kunt er familiekamers en suites huren. Ideale plek voor een ontspannen vakantie!
Vanaf € 501,00
Laganas, Zakynthos
5/5
Kinderen willen maar eeen ding op vakantie…zwemmen! Dat gaat hier helemaal goed komen, want dit hotel telt maar liefst zeven zwembaden! Dit betekent dat de kinderen ’s morgens de deur uitgaan en je ziet ze de hele dag niet meer. Ideaal voor ouders, die zelf ook graag vakantie willen vieren. Er is ook een kinderbad voor de kleintjes en een golfslagbad voor de oudere kinderen. Ook is er animatie voor verschillende leeftijden. Het verblijf is hier op basis van all inclusive, wat het nog aantrekkelijker maakt voor het hele gezin!

Vanaf € 747,00

Tsilivi, Zakynthos

4.4/5

Ben je op zoek naar een hotel op Zakynthos waar je geen kinderen tegen gaat komen? Waar je kunt genieten van rust en ruimte, zonder dat je wordt gestoord? Kies dan voor het Cavo Vezal Hotel. Dit is een kleinschalig hotel en is gelegen tussen het pittoreske dorpje Agios Sostis en de gezellige badplaats Laganas. Juist die ligging maakt dit hotel zo bijzonder; je kunt letterlijk alle kanten op. Voor de rust wandel je even naar Agios Sostis en voor een gezellige avond ga je natuurlijk naar Laganas. Dit hotel heeft zestig kamers, waarbij je kunt kiezen uit verschillende soorten kamers. Ga je voor een kamer met zeezicht? Of liever voor een kamer met een privé zwembad?

Vanaf € 1153,00

Kalamiki, Zakynthos

4.6/5
Dit is een overzichtelijk appartementencomplex wat het meteen geschikt maakt voor gezinnen. Juist doordat het niet zo groot is (20 appartementen, kun je je kinderen goed in de gaten houden. Het centrum van Kalamiki ligt heel dichtbij, vijf minuten lopen en je bent er al, dat geldt overigens ook voor het strand. Voor de kinderen is er een speeltuin en een kinderbad, dus die gaan zich hier wel vermaken. Er zijn 2- en 3 kamer appartementen waar je tot 5 vijf personen prima in kan overnachten. Ideaal familiehotel!
Vanaf € 929,00
Tragaki, Zakynthos
4.3/5
Dit kleinschalige complex is ideaal voor gezinnen met kinderen. Het ligt ook nog eens in een prachtige, groene omgeving, dus de ouders krijgen ook veel rust. Er is een zwembad met kinderbad en het strand is op loopafstand bereikbaar, ideaal voor gezinnen dus! Je kunt hier onder andere een 3 kamer villa huren met twee badkamers en een eigen terras. Prima gezinshotel dus!
Vanaf € 747,00

Kalamaki, Zakynthos

3.7/5
Op zoek naar een kleinschalig hotel, waar je als gezin echt even tot rust kunt komen? Dan hoef je niet verder te zoeken. Hier verblijf je op basis van all inclusive, vind je een speeltuin en twee kinderzwembaden. Op loopafstand ligt het centrum van Kalamaki, ideaal om veilig met elkaar naar toe te wandelen. Je kunt hier familiekamers tot 4 personen boeken, maar je kunt kamers huren, waarbij je vanaf je terras direct een duik in het zwembad nemen.
Vanaf € 587,00

Wat maakt een hotel kindvriendelijk?

Voordat we ingaan op de voordelen van een kindvriendelijk hotel, is het belangrijk om te weten waar een dergelijk hotel aan moet voldoen. Want wat maakt een hotel nu eigenlijk kindvriendelijk? Ten eerste is het belangrijk dat er faciliteiten aanwezig zijn speciaal voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een speeltuin, kinderzwembad, miniclub en/of animatieteam. Op die manier kunnen de kinderen zich vermaken terwijl jij als ouder even kunt ontspannen. Daarnaast is het prettig als er in het restaurant rekening wordt gehouden met kinderen, bijvoorbeeld door kindermenu’s aan te bieden en kinderstoelen beschikbaar te stellen.

Voordelen van een kindvriendelijk hotel

Nu je weet waar een kindvriendelijk hotel aan moet voldoen, is het tijd om te ontdekken wat de voordelen zijn van een verblijf in zo’n hotel op Zakynthos. Want waarom zou je kiezen voor een kindvriendelijk hotel in plaats van een regulier hotel? Allereerst is het natuurlijk de ideale plek om met je kinderen naartoe te gaan. De hele dag buiten spelen in het zwembad en op het strand, terwijl jij geniet van het mooie weer en een goed boek. Ook is er vaak een animatieteam aanwezig dat leuke activiteiten organiseert voor kinderen van verschillende leeftijden. Zo kunnen ze nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken en zich geen moment vervelen. Een ander voordeel is dat je als ouder ook echt vakantie hebt in een kindvriendelijk hotel. De faciliteiten en activiteiten voor kinderen zorgen ervoor dat jij even tijd voor jezelf kunt nemen en kunt ontspannen. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid van je kinderen, omdat het hotel hier speciale aandacht aan besteedt. Daarnaast is het vaak mogelijk om een familiekamer te boeken in een kindvriendelijk hotel. Dit betekent dat je met het hele gezin in één kamer kunt verblijven, wat natuurlijk erg gezellig en praktisch is. Zo hoef je niet bang te zijn dat je kinderen ’s nachts wakker worden en op zoek moeten naar hun ouders in een andere kamer.

Activiteiten en faciliteiten voor kinderen

In kindvriendelijke hotels op Zakynthos is er genoeg te doen voor kinderen. Zoals eerder genoemd is er vaak een animatieteam aanwezig dat leuke activiteiten organiseert. Denk aan spelletjes, sportactiviteiten, knutselen en zelfs een minidisco in de avond. Ook worden er vaak speciale kinderclubs georganiseerd voor verschillende leeftijdsgroepen. Hier kunnen kinderen onder begeleiding met leeftijdsgenootjes leuke dingen doen. Een ander voordeel van een kindvriendelijk hotel op Zakynthos is de locatie. Veel van deze hotels liggen namelijk in rustige en groene omgevingen, weg van de drukte en het lawaai van de stad. Dit zorgt voor een ontspannen en veilige omgeving voor kinderen en ouders. Ook zijn veel kindvriendelijke hotels gelegen aan de kust, waar je kunt genieten van mooie stranden en kristalhelder water. Hier kunnen kinderen veilig spelen en zwemmen, terwijl ouders relaxen op een ligbedje. Daarnaast biedt Zakynthos zelf ook genoeg leuke activiteiten voor kinderen en gezinnen. Denk aan het bezoeken van het schildpaddeneiland, watersporten, een boottocht naar de Blauwe Grotten en natuurlijk het verkennen van de prachtige natuur op het eiland.