Foto’s maken op Zakynthos? Hier moet je zijn!

Zakynthos, een schitterend eiland in de Ionische Zee, biedt een overvloed aan adembenemende landschappen, kristalheldere wateren en charmante dorpjes die perfect zijn voor fotografen van elk niveau. Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon je vakantieherinneringen wilt vastleggen, hier zijn de beste locaties op Zakynthos waar je de mooiste foto’s kunt maken.

1. Navagio Beach (Shipwreck Beach)

Navagio Beach, ook wel bekend als Shipwreck Beach, is zonder twijfel een van de meest iconische fotolocaties op Zakynthos. Dit afgelegen strand, beroemd om het wrak van een oude smokkelaarsboot dat op het witte zand ligt, wordt omgeven door steile kliffen en helderblauw water. De dramatische achtergrond van de kliffen en de ongerepte schoonheid van het strand maken het een perfecte plek voor adembenemende foto’s. Zorg ervoor dat je het uitzicht vanaf het uitkijkpunt boven het strand vastlegt, waar je een panoramisch overzicht hebt van deze natuurlijke wonder.

2. De Blauwe grotten

De Blauwe grotten aan de noordkust van Zakynthos zijn een must-see voor elke fotograaf. De unieke lichtomstandigheden in de grotten zorgen voor een magische blauwe gloed die prachtig op de foto staat. De beste manier om deze grotten te verkennen en vast te leggen, is met een boottocht. De reflecties en het spel van licht en schaduw creëren een sfeervolle en surrealistische achtergrond voor je foto’s. Vergeet niet om een waterdichte hoes voor je camera mee te nemen!

3. Zonsondergangen

Kampi biedt een van de mooiste uitzichten op Zakynthos en is een uitstekende plek voor het maken van foto’s van de zonsondergang. Dit uitkijkpunt op de westkust van het eiland biedt een panoramisch uitzicht over de zee en de omliggende kliffen, en is bijzonder spectaculair tijdens de gouden uren van de avond. De kleuren van de ondergang, gecombineerd met de ruige kustlijn, zorgen voor indrukwekkende en sfeervolle foto’s. Er zijn overigens veel meer mooie plekken voor een zonsondergang op Zakynthos. Hier vindt je onze top 10.

4. Zakynthos-Stad

Zakynthos-Stad, de hoofdstad van het eiland, biedt een charmante mix van historische architectuur en moderne flair. De stad heeft prachtige pleinen, zoals Solomos-plein, en de indrukwekkende Agios Dionysios-kerk met zijn fraaie klokkentoren. De pittoreske straatjes en kleurrijke gebouwen in de oude stad zorgen voor sfeervolle straatfotografie. ’s Avonds verlicht de stad prachtig, wat extra mogelijkheden biedt voor het vastleggen van de avondverlichting en de levendige sfeer van het stadsleven.

5. Het dorpje Keri

Het traditionele dorpje Keri, gelegen aan de zuidwestkust van het eiland, biedt een charmante setting voor het fotograferen van de authentieke Griekse dorpssfeer. De smalle straatjes, witgekalkte huizen met kleurrijke bloemen en de pittoreske haven zijn perfect voor een nostalgische sfeer in je foto’s. Een bezoek aan de oude vuurtoren van Keri biedt niet alleen een panoramisch uitzicht over de zee maar ook een geweldige kans voor een foto van de typische Griekse kustlijn.

Aanbieding naar Zakynthos?
Tui

Op dit moment zijn er 65 vakanties beschikbaar.

9,1
4.55/5
Logo Suntip

Suntip

Op dit moment zijn er 66 vakanties beschikbaar.

8,9
4.55/5
Corendon
Corendon

Op dit moment zijn er 71 vakanties beschikbaar.

9,4
4.55/5

Eliza was Here 

Op dit moment zijn er 48 vakanties beschikbaar.

9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De Vakantiediscounter

Op dit moment zijn er 82 vakanties beschikbaar.

8,9
4.55/5
Sunweb

Op dit moment zijn er 63 vakanties beschikbaar.

9,4
4.55/5