Met de auto naar Zakynthos? Dit zijn de mogelijkheden!

Voor veel vakantiegangers is Zakynthos een populaire bestemming, maar niet iedereen voelt zich prettig bij het idee om te vliegen. Regelmatig krijgen we dan ook de vraag: “Is het mogelijk om met de auto naar Zakynthos te reizen?” Het korte antwoord is: ja, het is zeker mogelijk! Het vraagt wat extra planning en tijd, maar een autorit naar dit prachtige Griekse eiland kan deel uitmaken van een onvergetelijke roadtrip. Hier geven we je een overzicht van de beste routes en handige tips om je autovakantie naar Zakynthos soepel te laten verlopen.

Route 1: Via Italië – Ancona naar Patras

Totale rijtijd: ongeveer 15 tot 17 uur in de auto

Een van de meest gebruikelijke routes om Zakynthos met de auto te bereiken, is via Italië. Deze route is vooral geschikt voor reizigers die willen genieten van zowel een prachtige roadtrip door Europa als een ontspannen overtocht per veerboot.

Stap 1: Nederland naar Ancona, Italië

De eerste stap van je reis begint met een rit naar Ancona, een havenstad aan de oostkust van Italië. Vanaf Utrecht bedraagt de afstand ongeveer 1.500 kilometer. Je reist via Duitsland en Zwitserland, of eventueel via Oostenrijk als je een iets andere route wilt nemen. De snelwegen door Duitsland (zoals de A3 en A5) zijn goed onderhouden en bieden verschillende rustplaatsen waar je kunt overnachten. In Zwitserland of Oostenrijk zijn er tal van mooie plekjes om een tussenstop te maken, zoals de regio’s rond de Bodensee of het pittoreske Innsbruck.

Stap 2: Overtocht Ancona – Patras

In Ancona kun je de veerboot nemen naar Patras, een havenstad op het Griekse vasteland. De overtocht duurt ongeveer 22 uur en is een rustpunt in je reis. Aan boord van de veerboot kun je genieten van de zon, de zee en de rust terwijl je je voorbereidt op het laatste deel van je reis. Het is slim om van tevoren een cabine (dit doe je gemakkelijker hier) te boeken, zodat je een comfortabele overnachting hebt.

Stap 3: Van Patras naar Kyllini en Zakynthos

Eenmaal aangekomen in Patras rijd je nog ongeveer 70 kilometer naar Kyllini, waar je de veerboot naar Zakynthos kunt nemen. Deze overtocht duurt zo’n 1,5 uur, waarna je op het eiland aankomt en je vakantie kan beginnen.

Route 2: Via de Balkan – een avontuurlijke roadtrip

Totale rijtijd: ongeveer 30 tot 33 uur in de auto.

Voor de avontuurlijke reiziger die houdt van nieuwe culturen en gevarieerde landschappen, is de route via de Balkan een uitstekende optie. Je reist door landen zoals Kroatië, Montenegro en Albanië en ontdekt onderweg prachtige kustlijnen, bergen en charmante steden.

Stap 1: Nederland naar Zagreb, Kroatië

De eerste etappe van deze route leidt je door Duitsland en Oostenrijk naar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Dit is een rit van ongeveer 1.300 kilometer. In Oostenrijk kun je bijvoorbeeld overnachten in de buurt van Salzburg of Graz om de reis op te delen en te genieten van de Oostenrijkse Alpen.

Stap 2: Van Zagreb naar Igoumenitsa, Griekenland

Vanuit Zagreb zet je je reis voort door de adembenemende kust van Kroatië, via Dubrovnik, de parel van de Adriatische Zee. Hier kun je ervoor kiezen om een paar dagen te blijven en deze historische stad te verkennen. Vervolgens reis je door Montenegro en Albanië, waarbij je onderweg kunt genieten van ruige bergen, ongerepte kustlijnen en traditionele dorpen. Uiteindelijk kom je aan in Igoumenitsa, een havenstad in het noordwesten van Griekenland.

Stap 3: Overtocht Igoumenitsa – Kyllini en Zakynthos

Vanaf Igoumenitsa is het nog een korte rit naar Kyllini, waar je net als bij de eerste route de veerboot naar Zakynthos kunt nemen. Geniet van de rust aan boord terwijl je het eiland nadert.

Route 3: Via Oost-Europa en Thessaloniki

Een derde optie voor wie een alternatieve route wil, is om via Oost-Europa en Noord-Griekenland te reizen. Deze route neemt je mee door landen als Tsjechië, Hongarije, Servië en uiteindelijk naar Griekenland.

Stap 1: Nederland naar Boedapest, Hongarije

Je start je reis door Duitsland en Tsjechië, richting Boedapest, de prachtige hoofdstad van Hongarije. Deze route is een aanrader voor wie graag historische steden bezoekt. Onderweg kun je steden als Praag en Bratislava meepakken.

Stap 2: Van Boedapest naar Thessaloniki, Griekenland

Vanaf Boedapest rij je door Servië richting Thessaloniki, een van de grootste steden van Griekenland. Onderweg kun je Belgrado verkennen, een stad die bekendstaat om zijn levendige cultuur en geschiedenis. Thessaloniki is de perfecte plek om te ontspannen voordat je het laatste deel van de reis naar Zakynthos maakt.

Stap 3: Van Thessaloniki naar Kyllini en Zakynthos

Vanaf Thessaloniki rijd je in ongeveer vijf uur naar Kyllini, waar je opnieuw de veerboot naar Zakynthos kunt nemen.

Totale rijtijd: ongeveer 29 tot 32 uur in de auto.

Plan je reis zorgvuldig

Niet zo’n fan van auto rijden? De eerste optie is veel korter, omdat je dan 22 uur op een veerboot zit tussen Italië en Griekenland. 

Bij een lange autorit naar Zakynthos is het belangrijk om de reis goed te plannen. Zorg voor voldoende tussenstops om uit te rusten en de omgeving te verkennen. Het is aan te raden om je overnachtingen van tevoren te boeken, vooral in populaire toeristische gebieden. Ook is het slim om je auto goed voor te bereiden. Denk aan het monteren van een dakdrager (die kun je hier perfect kopen) om voldoende bagage mee te kunnen nemen. Dit zorgt ervoor dat je auto comfortabel en veilig blijft tijdens de lange rit.

Kortom, met de auto naar Zakynthos reizen biedt je de kans om onderweg prachtige Europese bestemmingen te ontdekken en van je reis een onvergetelijk avontuur te maken. Door de juiste route te kiezen en je goed voor te bereiden, wordt de reis zelf een belangrijk onderdeel van je vakantie.

Aanbieding naar Zakynthos?
Tui

Op dit moment zijn er 65 vakanties beschikbaar.

9,1
4.55/5
Logo Suntip

Suntip

Op dit moment zijn er 66 vakanties beschikbaar.

8,9
4.55/5
Corendon
Corendon

Op dit moment zijn er 71 vakanties beschikbaar.

9,4
4.55/5

Eliza was Here 

Op dit moment zijn er 48 vakanties beschikbaar.

9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De Vakantiediscounter

Op dit moment zijn er 82 vakanties beschikbaar.

8,9
4.55/5
Sunweb

Op dit moment zijn er 63 vakanties beschikbaar.

9,4
4.55/5